Chicken Grown From Cells Wins Approval From USDA


A new kind of chicken— raised from cells in steel tanks—is headed for U.S. dinner tables. The U.S. Agriculture Department gave the green light Wednesday for two Californiabased companies to sell “cellcultivated” chicken, which is grown outside of animals, to U.S. consumers. The USDA’s approval means a small group of diners in the U.S. will be able to taste chicken meat developed by scientists and entrepreneurs who are hoping to meet growing global meat demand without slaughtering animals, and while exacting a smaller toll on the planet. The first approvals Wednesday went to Alameda, Calif.- based Good Meat, an arm of food-technology company Eat Just, and Berkeley-based Upside Foods, marking the end of a long regulatory review of the front-runners of the new cellcultivated meat industry. The Food and Drug Administration said months earlier it views the cultivated chicken from Good Meat and Upside Foods as safe to eat . José Andrés, the celebrity chef and anti-hunger activist, plans to sell Good Meat’s first cultivated chicken at one of his Washington, D.C., restaurants. A representative for the USDA’s Food Safety and Inspection Service said the applications were approved “following a rigorous process, which includes assessing a firm’s food-safety system.” Cultivated meat is typically produced by placing certain poultry and livestock cells into stainless-steel tanks known as bioreactors, where they are fed nutrients and oxygen before being harvested and formed into meat products. Its proponents say the field has the capacity to reduce global reliance on tending livestock, which requires large amounts of land and water and releases greenhouse gases. However, the production of cultivated meat is also energyintensive. An University of California, Davis, analysis found that producing cell-cultivated beef could require more energy and emit more greenhouse gases than conventional beef, with its environmental impact depending on the kinds of ingredients used.

مرغ رشد یافته از سلول ها تاییدیه وزارت کشاورزی آمریکا را دریافت کرد


نوع جدیدی از مرغ - که از سلول های مخازن فولادی پرورش یافته است - به سمت میزهای غذاخوری ایالات متحده می رود. بخش کشاورزی ایالات متحده روز چهارشنبه به دو شرکت مستقر در کالیفرنیا چراغ سبز نشان داد تا مرغ "پرورش سلولی" را که خارج از حیوانات رشد می کند، به مصرف کنندگان آمریکایی بفروشند. تأیید وزارت کشاورزی ایالات متحده به این معنی است که گروه کوچکی از غذاخوری‌ها در ایالات متحده می‌توانند گوشت مرغ تولید شده توسط دانشمندان و کارآفرینانی را بچشند که امیدوارند تقاضای رو به رشد جهانی گوشت را بدون کشتار حیوانات برآورده کنند و در عین حال تلفات کمتری را در این سیاره دریافت کنند. اولین تأییدیه‌ها روز چهارشنبه به «گود میت» مستقر در آلامدا، کالیفرنیا، یک بازوی شرکت فناوری غذایی Eat Just، و «آپ ساید فودز» مستقر در برکلی رسید، که نشان‌دهنده پایان یک بررسی طولانی مدت نظارتی از پیشتازان بود. صنعت گوشت کشت سلولی جدید سازمان غذا و دارو ماه ها قبل گفته بود که مرغ کشت شده از Good Meat و Upside Foods را برای خوردن بی خطر می داند. خوزه آندرس، سرآشپز مشهور و فعال ضد گرسنگی، قصد دارد اولین مرغ کشت شده گود میت را در یکی از رستوران هایش در واشنگتن دی سی بفروشد. یکی از نمایندگان خدمات بازرسی و ایمنی مواد غذایی وزارت کشاورزی ایالات متحده گفت که این برنامه ها "پس از یک فرآیند دقیق، که شامل ارزیابی سیستم ایمنی مواد غذایی یک شرکت است" تایید شده است. گوشت پرورشی معمولاً با قرار دادن سلول‌های خاص طیور و دام در مخازن فولاد ضد زنگ به نام بیورآکتورها تولید می‌شود که در آنجا مواد مغذی و اکسیژن را قبل از برداشت و تبدیل به محصولات گوشتی تغذیه می‌کنند. طرفداران آن می گویند که این میدان ظرفیت کاهش وابستگی جهانی به نگهداری از حیوانات زنده را دارد که به مقادیر زیادی زمین و آب نیاز دارد و گازهای گلخانه ای آزاد می کند. با این حال، تولید گوشت پرورشی نیز انرژی بر است. تجزیه و تحلیل دانشگاه کالیفرنیا در دیویس نشان داد که تولید گوشت گاو سلولی می‌تواند به انرژی بیشتری نیاز داشته باشد و گازهای گلخانه‌ای بیشتری نسبت به گوشت گاو معمولی منتشر می‌کند و تأثیرات زیست‌محیطی آن بستگی به انواع مواد مورد استفاده دارد.

منبع: WSJ

Comments

Popular Posts